Tuesday, August 4, 2015

Maltani

Ahoi kirjatükkide lugeja.

Don Carleone oli küll kena perepea, kuid külalislahkust ei saa kuidagi kurjasti ära tarvitada. Sadamas ju muid veesõidu vahendeid samuti olemas, laseme siis teistel samuti särada. Kaljase loomisel on laevameistrid tõesti ülikena kerekuju suutnud valmis nokitseda ja ei saa ära unustada, et tegemist on ikkagi tõelise puulaevaga. Selline fakt on müstiliselt mõistetav siin vahemere osas. Viimased otsast lõpuni valmistatud puulaevad olla ainult ajalooraamatutes või siis arvutimängudes. Disainiguru unetud ööd on ka „Open Season” jahi loomisel, mis saabus samuti meiega samasse sadamasse.  



Olime korra varem juba Monacos trehvanud ning meeskondade taaskohtumine osutus taas emotsionaalseks. Lasime inglastel edasi jääda sadama pärliks, kuna meil oli sihiks Maltale seilamine. Teekonna pikkuseks umbkaudu öö-päev. Sõit osutus klassikaliselt rohke päikese käes tuulevaikselt sillerdaval merel edasiliikumiseks. Tähelepanu vajasid hoovustest tingitud kursimuutused ning üllatavalt aktiivne laevaliiklus. Mingil hetkel tekkis tunne, et oleme avamerel sattunud pea kõikide raudsete laevade märklauaks. Kõigest hoolimata olime hommikul juba Valletta sissesõidu suudmes ning Elmo majakate märgutulede vahelt saime võimaluse sõita juba ajaloost tuntud strateegilise Malta pealinna, mis on „Meeting the Odyssey” projekti järgmine ning kahjuks ka viimane esinemispaik koos selle näitlejate seltskonnaga.






 Vastuvõtu suurima seltskonna moodustasid Maltal kohalikud eestlased. Meeeeeeeletult suurimad tänud kõigile kohaletulnuile. Kena oli taaskord üle pika aja laeva pardal meeleoluka eestikeelse sumina keskel olla. J
Etendused muidugi toimusid terve nädala jagu. Publiku huvi oli meeldivalt positiivse vastukajaga. Eks aitas asjale ka kaasa teadmine, et juba kolme aasta pärast on Valletta Tallinna kogemusele toetudes euroopa kultuuripealinna staatuses. Suurt Laulupidu nad veel korraldada ei oska, kuid omapoolse panuse „öö-laulupidude” üheskoos jorisemise kultuurile suutsime pakkuda. Ega kõike saa korraga lagedale laduda, seepärast lubasime „Potingu” selgeks õpetada järgneva aasta jooksul, kui suudame auväärse alaliidu kuninga isiklikult saarerahvale näitamiseks kohale meelitada. J
 Siit aga jätkub Hoppeti edasi seilamine Lampedusale ning Sardiiniasse. Sellest aga varsti, kuna „Just another guy” kasutab mõned korrad lennumasinaid, et käia korra kodus oma Armsamaga koos Eestimaa suve nautimas.




No comments:

Post a Comment