Thursday, June 25, 2015

"Päiksetõus on Vahemerel, aland päev me laevaperel."[1]

"Päiksetõus on Vahemerel,
aland päev me laevaperel."[1]
Selle tuntud ja armastatud luuletaja värsiga teen lõpuks algust oma blogikirjutamisega.
Et ma seda vaatamata paljudele lubadustele enne teinud pole, on seletatav asjaoluga, et hämmastavalt lihtsalt kaovad alati peale laevatulekut kõik mõtted ja kavatsused, mis maal olid tehtud tegemiste kohta laevas. Kuid elu on ilus ikkagi. Ja need paganama elamused on nii kangesti sus kinni ja tahagi, et neid kohe kogu maakerale saaksid kuulutatud.
Hommikul toimus peale päikesetõusu veel ka delfiinide paraad siin meres, nii nad mulle rääkisid. Veel tähtsamaks sündmuseks peeti vööripeldiku ummistumist ja sellest veel tähtsamaks ummistuse kiiret likvideerimist tubli meeskonnaliikme poolt.
Hoppet on tubli ja ilus laev. Oleme saanud kaunis tugevat tuult, mis laeva on igat erinevat nooti nagisema pannud, see on olnud eriline laulupidu. Eestimaa rahvale laulupeod istuvad, peaks äkki järgmise tormi ajal lindistama ja laulukaare jaoks ära sättima, küll oleks uhke kuulata. Osadel teeks see kindlasti südame pahaks ja paneks ka oksendama, kuid see võlu käib asja juurde, olekski nagu 3D. Ma armastan seda laeva ja olen kangesti tänulik kõigile, kes on oma panuse andud laeva ehitamisel ja hilisemal putitamisel.
Sest ta annab midagi, mida ei saa mitte kuskilt mujalt. Igaüks, kes siin olnud, lahkub laevast paremana ja targemana. Kas ka rikkamana, see sõltub vaatenurgast.
Käisin vahepeal ujumas, laev peeti korra kinni ja trapp välja. Vesi on täpselt paraja kraadiga. Paras kraad tuleb timmida ka sellele maitsvale veinile, mis siinkandi asulates müüa on. Retsept on lihtne, päeva väiksematel tundidel peab olema gaseeritud vee osakaal suur ja mida suuremaks numbrid kella peal muutuvad, seda väiksemaks vee osakaal. See jook annab vitamiine ja tõstab vajadusel ka tuju.
Süüa saab üldiselt ka. Rahvas jagatakse erinevateks toimkondadeks, iga päev peab keegi midagi tegema. Kui aga tõuseb sobiv tuul, siis peab kõik see mees laevatekile jooksma ja taglase kallal askeldama hakkama, nii nagu meeskonnaliikmed parasjagu käsu annavad. Hoppeti kaheksa purje ülessaamiseks kulub üks tubli pool tundi, mingeid elektroonikanuppe siin ei ole. Lõbu on aga eriti laialt, kui peab ankrut hiivama. Ankrupeli on üks vähestest Hoppetil säilinud vanu osasid (hiidlaste tehtud) ja kõik hirmasati hindavad selle kallal tegutsemist. Vähemalt esimesel korral. Hiljem püüavad kõik ankruhiivamise ajal viidata oma haigele põlvele või puusale ja püüavad oma koiku suunas ära joosta.
Aga mis siin ikka pikalt lobiseda, kallis blogiraamat. Lähen tekile, et jälle saada mingi laevategevuse käigus veel ilusamaks ja paremaks inimeseks. Lisaks peame hakkama uurima, kus asub Nizza jaanituleplats, sest homme on Jaanilaupäev ja kuskil peame oma sõnajalaõied üles leidma ja üle lõkke ka hüppama. Aga enne veel tervitan kõiki sõpru, kes on minuga siin koos aega veetnud ja tänan koosveedetud aja eest. Minu kummardused, varsti kindlasti trehvame jälle.
Kas igatsen koju? Muidugi! Elame laeval küll ju ka ametlikult Haapsalus, kuid seal kaugel kodus on ometi palju väga kallist. Sadatuhat tervitust!



[1] A. Schönberg "Elu ilusamaks muutmise kunstist" 2015

No comments:

Post a Comment